З початку року надходження до бюджету від івано-франківського бізнесу зросли більш як на третину


За січень-жовтень 2015 року платники податків обласного центру сплатили до бюджету 1157,2 млн.грн. податків і зборів, що на 309 млн.грн., або на 36,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Зокрема, до державного бюджету надійшло 610,2 млн.грн., що перевищило минулорічні надходження майже на 232,2 млн.грн.

 Більша половина від цієї суми припадає на надходження від податку на додану вартість. За 10 місяців п.р. від івано-франківського бізнесу надійшло 325,3 млн.грн. ПДВ. Це на 102,3 млн.грн. більше, ніж торік. 20% від загальних надходжень до державного бюджету складає податок на доходи фізичних осіб. За 10 місяців його надійшло 124,5 млн.грн. Вагомими є також надходження з акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів (майже 40 млн.грн.).

На 76,8 млн.грн. також зросли поступлення до місцевого бюджету.  Вони становлять 547 млн.грн.

Левову частку в цих надходженнях (57%) складає податок на доходи фізичних осіб. Його надійшло за січень-жовтень 2015 року 314,5 млн.грн. Також суттєво формують місцевий бюджет надходження від податку на прибуток підприємств, акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів, податку на майно, плати за землю та єдиного податку.

Як зазначають в міській ДПІ, івано-франківські платники податків стабільно, з місяця в місяць, наповнюють бюджети усіх рівнів, вкладаючи свій внесок у зміцнення економіки нашої держави.