З початку війни прикарпатські підприємці сплатили понад 1 млрд грн податків


З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну прикарпатські підприємці сплатили понад 1 млрд грн податків. Дехто зробив це достроково.

Про це повідомила начальниця відділу комунікації Головного управління Державної податкової служби в Івано-Франківській області Мар’яна Мороз, пише Суспільне.

“Хочемо подякувати всім платникам, які наперед сплатили податки. Саме завдяки вашим зусиллям відбувається захист не лише територіальної цілісності України, але й забезпечення її фінансової стабільності”, — каже Мар’яна Мороз.

Зараз податкова служба працює з певними обмеженнями. Для платників створили “гарячу” лінію, яка працює з 9:00 до 16:00. Люди можуть отримати консультацію за телефонами: 77 19 00 та 53 58 55.

“У разі неможливості виконати свої податкові зобов’язання Торгова-промислова палата спростила процедуру засвідчення форс-мажорних обставин. Офіційний лист оприлюднений на їхньому сайті. Якщо платники не можуть своєчасно сплатити податки, подати звітність чи інші документи на час форс-мажорних обставин, вони звільняються від відповідальності”, — каже Мар’яна Мороз.

З її слів, штрафні санкції та пеня за порушення податкового законодавства автоматично зобразяться в інтегрованій карті платника, але надалі будуть списані.

“Звертаю увагу, що це не стосується усіх санкцій, а тільки тих, які сталися у період форс-мажорних обставин”, — каже Мар’яна Мороз.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!