З радника у начальники. Очільник Коломиї придумав, як призначати своїх людей на посади поза конкурсом


Законодавство вимагає, аби держслужбовців приймали на роботу через конкурс. Втім, у Коломиї придумали як обійти цю вимогу, призначаючи посадовців на посаду поза конкурсом.

Про це в мережі повідомив коломийський журналіст Євген Гапич, опублікувавши відповідь на свій запит, пише Бліц-Інфо.

"Якщо створюється новий відділ чи з'являється вакантне місце, то треба провести конкурс на посаду начальника відділу. Але можна зробити інакше - перевести людин з не менш рівнозначної посади. Для цього конкурс не потрібен", - пояснює журналіст.

Так, очільник Коломиї Богдан Станіславський встиг призначити кілька своїх людей. Зокрема, Станіслав Баланович був штатним радником з 26 листопада 2020 до 21 грудня 2020, а потім став начальником відділу внутрішнього аудиту Коломийської міської ради. Також і Михайло Качанський був штатним радником з 3 грудня 2020 до 21/12/2020, а потім обійняв посаду начальника відділу інформаційної політики Коломийської міської ради. Обоє є членами партії "Самопоміч", як голова громади Богдан Станіславський.

"Ну який конкурс, якщо треба своїх поставити на посади?. А ось екс-нардеп Юрій Ганущак, який є позаштатним радником міського голови з 9/12/2020 р., отримав 49 тис грн за консультативні послуги з бюджету міста. Ну змучився Станіславський платити з власної кишені, що тут такого? Ну і питання з коломийською централізованої районною бібліотекою, яку передали Коломийській міськраді, вже не буде підійматися, бо екс-директор Наталія Тарновецька з 11/01/2021 року також стала позаштатним радником міського голови. Екс-директор КП "Коломияводоканал" Ірина Перегінчук повернулася до Коломиї і стала штатним радником з 27/01/2021 року. Таки готують їй якусь посаду. Як все стало прозоро, відкрито та доступно громаді Коломиї", - написав Євген Гапич.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!