З травня в Івано-Франківській громаді запустили ще один комунальний маршрут


Новий автобус №26 поїхав на набережну. Це вже 22-й маршрут комунального транспорту в Івано-Франківській громаді. Необхідний був давно задля кращого сполучення середмістя, набережної імені Василя Стефаника та автостанції №3, що на вулиці Мазепи.

Мешканці неодноразово просили запустити там новий маршрут, адже одного автобуса №60, який їде до Радчі – замало, йдеться на сайті oper-info.if.ua

«Потреба була велика, по-перше, частина дітей з «Калинової слободи» добирається в школу №17, навчаються. Якщо на інших напрямках можна вибирати, десь на комунальний сісти десь на приватний, то тут не було  вибору такого, окрім №60, який не так часто їздив. Тому люди зверталися постійно до міста, щоб  впровадити новий маршрут. Насправді якби не повномасштабне вторгнення, очевидно ми б вже цього року відмовилися від жовтих приватних автобусів. Але зараз наше комунальне підприємство виконує велику роботу, також для оборони та для перевезення пасажирів», - розповідає Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

До 26-го автобуса у перший день на маршруті пасажирів заходить не багато. Більшість не знає про новий напрямок комунального транспорту. Однак ті, хто вже поїздив на 26-му автобусі, запевняють, він зручний та комфортний.  

«Ми рано їхали, це було дуже зручно, тому що ми добралися за 10 хвилин буквально. Для нас, з медичного коледжу це дуже зручний маршрут. Ми дуже дякуємо», - каже пасажирка автобуса, студентка медичного коледжу Марія Пазюк. 

«Дуже-дуже добре, дуже зручний. Дякуємо, що пустили, тому що тут їхав тільки на Радчу 60-й, а тепер ще й 26-й. То добре, дякуємо», - зазначила пасажирка автобуса №26 Галина Жукуляк.

Тепер швидше, комфортніше та зручне на комунальному транспорті через Центральний ринок, вулицю Галицьку, набережну і до кільця на БАМі. Відновити маршрут планували віддавна, однак Велика війна змусила відкласти питання про розширення мережі комунального транспорту. Причина банальна – брак водіїв автобусів і тролейбусів. 

«Їздив 60 маршрут, який їде в село Радча, там було 2 автобуси, і зараз ще 2 автобуси буде на 26 маршруті. Він буде максимально короткий, мати оборотний рейс, тільки до вул. Дністровської. Тому, якщо об’єднати 60 маршрут і 26, то це мало б трохи покращити сполучення набережної та тих мікрорайонів, які прилягають до неї. Але сьогодні запустити маршрут в цих умовах дуже складно, тому що є критичний брак водіїв на підприємстві, особливо коли починається період відпусток, літній період. Тому для нас  дуже важливо все-таки, щоб зараз набрати ще водіїв», - каже директор КП «Електроавтотранс» Віталій Голутяк.

Також директор комунального підприємства особисто запросив водіїв на роботу в КП «Електроавтотранс». На посади кермувальників автобусів та тролейбусів запрошують як жінок, так і чоловіків.  

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!