За день до франківських шкіл зареєстрували понад половину першокласників


Цьогоріч в Івано-Франківську запровадили нову систему запису дітей до першого класу. Тепер, для того, щоб дитина пішла до школи достатньо зробити пару кліків

Адже реєструватимуть першачків онлайн за допомогою сучасної та безпечної системи на сайті school.bloqly.com.

 Стартувала програма онлайн-реєстрації 1 березня, а триватиме до 29 травня. Втім, вже зараз у батьків виникає багато питань «як», «якщо?», і т.п.. Ось тут за посиланнями список найпоширеніших запитань та відповідей на них: Що треба знати, аби зареєструвати дитину до 1 класу.

Реєструватимуть дітей переважно з прив’язкою до місця проживання. Однак, винятками будуть діти, в яких старший брат чи сестра вже навчається в обраному освітньому закладі, а також діти, в яких там працюють батьки, йдеться на сайті мера.

ЯК ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ? 

Батьки/відповідальні особи обирають один чи декілька освітніх закладів, які належать до територіального округу й де навчатиметься дитина;

В період від 1 березня до 29 травня подають заявку на реєстрацію дитини на сайті school.bloqly.com

Впродовж 10 днів заносять документи до обраного освітнього закладу.

Детальна відеоінструкція за посиланням: ТУТ


Увага! Якщо раптом немає можливості через технічні причини це зробити самостійно – можна звернутись в ці ж освітні заклади, й адміністратор допоможе Вам пройти цю реєстрацію.

“Станом на сьогодні до перших класів зареєстрували 1838 діток. Це вже понад 50%. Пройшла буквально доба і така велика кількість батьків змогла зареєструвати своїх дітей. Це все завдяки спільній праці міської влади, керівників закладів освіти та реєстраторів”, – звітує директор департаменту освіти та науки Ігор Максимчук. Він також наголошує, що зараз триває реєстрація лише тих діток, які цьогоріч йдуть у перший клас.

“Подача онлайн-заявки унеможливлює будь-які фальсифікації зарахування діток, а також полегшує сам процес реєстрації для батьків та працівників освіти. Я наголошую, що ця система знаходить на платформі блокчейн, завдяки чому не вдасться ні видалити дані, ні редагувати чи підробляти їх”, – розповідає заступниця міського голови з питань освіти Вікторія Дротянко.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків розповідає, що  система онлайн реєстрації, яку запровадили цьогоріч – це хороший досвід для Франківська: “Подивимось, як цього року спрацює ця система в нашому місті. Адже є міста в Україні, де онлайн реєстрація вже активно функціонує. Це лише перший крок. А в майбутньому плануємо запровадити онлайн систему для зарахування у всі класи. Тоді ми конкретно будемо знати та яка ситуація в тій чи іншій школі”.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!