За добу аферисти виманили в довірливих прикарпатців сотні тисяч гривень


Мережеві шахрайства, дзвінки псевдопрацівників банків і навіть псевдоволонтерів - зловмисники щодня удосконалюють свої схеми. А все для того, щоби видурити в людей гроші.

Лише за останню добу від таких аферистів постраждало щонайменше 12 осіб. Правоохоронці вкотре закликають громадян, бути обачними та недовіряти невідомим особам.

У Калуші від аферистів постраждала 49 -річна жінка. Потерпіла звернулась до правоохоронці і розповіла, що невідома особа, назвавшись представником банку, повідомила, що вона втратила доступ до мобільного додатку. А щоб його відновити треба дані банківських карток. Довірлива калушанка повідомила всі реквізити і невдовзі з її рахунків зникли гроші : понад 3 тисячі доларів США з однієї карти, а ще 50 тисяч гривень з другої.

А в Косівському районі від аферистів потерпіли одразу кілька осіб. Спершу до поліцейських звернулася 51 – річна жінка. Вона повідомила, що на відомій інтернет-платформі хотіла продати свій товар. Однак перейшла за посиланням від невідомої особи, яка начебто хотіла придбати речі, та ввела реквізити банківської карти. Після цього з рахунку зникло 31 тисяча гривень.

За кілька годин до косівських правоохоронців звернувся 42 -річний чоловік та розповів, що постраждав від псевдоволонтерів, які начебто збирали гроші на купівлю квадрокоптера для ЗСУ. Заявник самотужки перерахував гроші - понад 15 тисяч гривень. А невдовзі зрозумів, що потрапив на гачок до аферистів.

А більше 70 тисяч гривень шахраям вдалося видурити у мешканки Богородчан. Жінка повідомила, що до неї зателефонувала нібито дочка, яка скаржилась, що має проблеми. А потім, зловживаючи довірою потерпілої, вказала банківській рахунок, на який заявниця надіслала понад 70 тисяч гривень. Зрозумівши, що стала жертвою аферистів, жінка звернулась до поліцейських.

За всіма фактами шахрайських дій розслідуються кримінальні провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські Прикарпаття застерігають, будьте обачними:

не повідомляйте нікому свої персональні та банківські дані, паролі, що можуть використовуватися для підтвердження платежів;

не заходьте на невідомі сайти та не переходьте за підозрілими посиланнями надісланими сторонніми особами;

купляйте товари лише на перевірених сайтах;

здійснюйте банківські операції виключно особисто в фінансовій установі;

не довіряйте невідомим співрозмовникам.

Про будь-який факт чи спробі шахрайства повідомляйте на «102»

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!