За добу на вакцинацію проти COVID-19 через «Дію» записалися майже 50 тисяч українців


За першу добу роботи послуги «Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19» нею скористалися майже 50 тисяч українців.

Про це повідомила очільниця Директорату з розвитку цифрових трансформацій в охороні здоров'я Марія Карчевич, пише Громадське.

Так, здебільшого люди записувалися через застосунок «Дія» — таких було 43 501. Ще 5 838 українців скористалися послугою через портал «Дія». Крім того, ще 871 людина записалася через Національний контакт-центр МОЗ.

Нагадаємо, можливість записатися на вакцинацію через «Дію» з'явилася 1 березня. У Мінцифри наголосили, що запис забирає дві хвилини часу та є безкоштовним.

Запис через смартфон

Щоб зареєструватися через смартфон, слід завантажити та авторизуватися в мобільному застосунку «Дія 2.0». У застосунку можна авторизуватися через «Приват24», Monobank або BankID Нацбанку. Або оновити застосунок «Дія» до останньої версії в маркетах, щоб послуга була доступною.

Після цього слід зайти у розділ Послуги та обрати «Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19». Зазначити сферу діяльності та обрати місце, в якому ви хочете вакцинуватися. Варто перевірити свій номер телефону. Надалі — очікувати повідомлення про запрошення на вакцинацію.

Запис через сайт

Щоб потрапити в лист очікування на вакцинацію від COVID-19, потрібно зайти на портал «Дія» за допомогою КЕП чи BankID. Після слід перейти у розділ «Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19».

Далі слід зазначити сферу діяльності та обрати місце, в якому ви хочете вакцинуватися. Надалі слід очікувати на повідомлення з запрошенням на вакцинацію.

Запис через контакт-центр

Для запису на вакцинацію через Національний контакт-центр МОЗ слід зателефонувати за номером 0 800 60 20 19. Далі зазначити оператору свої дані (необхідно буде вказати РНОКПП або серію та номер паспорта).

Потім — обрати місце, в якому ви хочете вакцинуватися, та очікувати повідомлення про запрошення на вакцинацію.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!