За добу шахраї видурили у прикарпатців понад 241 тисячу гривень


Аферисти продовжують наживатись на довірливих мешканцях. Шахраї розміщують в інтернеті неправдиві оголошення, вимагають передоплату, представляють співробітниками банків та залякують блокуванням карток.

Так, лише за добу зловмисники видурили в людей кілька сотень тисяч гривень, інформує Поліція Івано-Франківської області.

За допомогою до поліції Івано-Франківська звернувся місцевий мешканець та повідомив, що його ошукали аферисти. Заявник на одному із сайтів знайшов оголошення про продаж генераторів. Та одразу оплатив вартість двох. Понад 134 тисячі гривень переказав потерпілий невідомому продавцю. Однак генератори йому так і не надіслати, а шахрай перестав виходити на зв'язок.

За схожою схемою ошукали і 45-ти річного мешканця Галича. Домовившись про купівлю генератора з інтернет-продавцем, чоловік здійснив повну оплату товару. На рахунок шахрая переслав понад 74 тисячі гривень. Однак товар заявнику не відправили, гроші не повернули, а на телефонні дзвінки ніхто більше не відповідає.

Потерпіла від шахраїв і мешканка Рогатинської територіальної громади. До жінки зателефонував псевдопрацівник банку та повідомив, що з метою ідентифікації особи потрібно повідомити останні чотири цифри банківської карти, що заявниця і зробила. А невдовзі з рахунку жінки було знято майже 33 тисячі гривень.

За всіма фактами поліцейські проводять розслідування.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!