За два місяці релігійні громади Прикарпаття передали на фронт 48 автомобілів


На Івано-Франківщині діють 1500 релігійних організацій. Із перших днів війни вони активно долучилися до допомоги внутрішньо переміщеним особам і захисникам України, котрі боронять нашу землю від російських окупантів.

Так, за словами заступниці начальника управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Тетяни Лапки, лише за два місяці війни громади передали на передову 48 автомобілів для забезпечення потреб військовослужбовців, а також організували збір коштів для придбання амуніції та речей першої необхідності.

«Церковні та релігійні громади Прикарпаття не залишилися осторонь, коли в область почали прибувати вимушено переміщені особи, – розповіла посадовиця під час наради під керівництвом голови обласної військової адміністрації Світлани Онищук. – Єпархії облаштували у монастирях і храмах тимчасові прихистки для людей та забезпечили їх продуктами харчування та речами першої необхідності».

За словами Тетяни Лапки, лише одна Івано-Франківська єпархія Української греко-католицької церкви прийняла понад 1000 людей, Коломийська єпархія – 600.

Разом з тим, щодня у церквах та храмах області відбуваються молитовні служіння за збереження життя захисників, а також поминальні молитви за полеглими бійцями.

Священнослужителі різних конфесій від перших днів війни здійснюють капеланські відправи у зоні проведення бойових дій, надаючи молитовну підтримку військовослужбовцям.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!