За літо прикарпатські рятувальники врятували понад сотню туристів


Карпати продовжують манити до себе туристів з усієї країни. Та як свідчать конкретні факти, дуже часто мандрівники під час подорожей гірськими схилами потрапляють в різні надзвичайні ситуації.

Тільки за літній період гірські рятувальники здійснили 75 виїздів, під час яких надали допомогу 115 особам, 12 з яких отримали травми, йдеться на сторінці рятувальників у мережі, пише Бліц-Інфо.

В таких випадках працівники служби порятунку надають першу долікарську допомогу, коли це потрібно, після чого, несучи потерпілого на ношах, здійснюють спуск з гори до місця, до якого може дістатися карета швидкої невідкладної медичної допомоги. Складність такої роботи важко переоцінити.

Щоб уникнути ситуацій, небезпечних для життя та здоров’я, кожен турист повинен добре усвідомлювати всю небезпеку, яка може чекати на нього в горах, ретельно готуватись до походу та неухильно дотримуватись правил поведінки під час сходження, про які розповів начальник 4-ї спеціалізованої пошуково-рятувальної групи Тарас Бринда:

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!