За липень 2014 року івано-франківські платники податків отримали більше сотні електронних ключів


Це на 30 ключів більше, ніж у минулому місяці.Про це повідомив начальник відділу супроводження автоматизованих інформаційних систем та адміністрування баз даних, технічної підтримки та телекомунікацій Івано-Франківської ДПІ Юрій Філатов.

За його словами така «цифрова» активність івано-франківських платників податків засвідчує ефективність використання посилених сертифікатів відкритих електронних ключів у господарській діяльності. Зокрема, з початку 2014 року 2657 суб‘єктів господарювання, що зареєстровані у м. Івано-Франківську, отримали ключі ЕЦП в акредитованому  Центрі сертифікації ключів Міндоходів у Івано-Франківській області.

Як зазначив посадовець, застосування електронного підпису місцевим бізнесом не обмежується лише поданням звітності до Міндоходів. Зокрема, ключ, який безкоштовно можна отримати у Центрі сертифікації, дозволяє укладати різні договори з іншими особами в електронній формі та вести особисте листування, що гарантує повну конфіденційність. Крім того, такий ключ надає можливість користуватись сервісом «Електронний кабінет платника податків», за допомогою якого можна отримати доступ до особової картки платника.

Він також зазначив, що робота АЦСК має високий рівень надійності захисту інформації, адже забезпечується сучасним програмно-технічним комплексом, у складі якого використовуються унікальні програмно-апаратні рішення, що дає змогу унеможливити підробку ключів та посилити захист інформації від сторонніх осіб.

Варто зазначити, що у зв’язку з внесенням змін до окремих нормативно-правових актів, однією з умов отримання цифрового підпису, є використання нових форм реєстраційних документів для всіх клієнтів АЦСК ІДД Міндоходів, що є обов’язковим з 16 червня 2014 року.

Нові форми реєстраційних документів можна завантажити з офіційного інформаційного ресурсу АЦСК ІДД Міндоходів http://acskidd.gov.ua. Також там можна переглянути інформацію щодо режиму роботи, перелік представництв АЦСК ІДД Міндоходів, бланки документів, зразки їхнього заповнення, перелік необхідних для реєстрації документів.

Отримати посилені сертифікати ключів електронного цифрового підпису івано-франківці можуть у АЦСК Міндоходів в області, який знаходиться у Центрі обслуговування платників податків (каб. 110) міської ДПІ за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 20.

Телефон для довідок (0342) 77-19-05.