За минулу добу на Прикарпатті 47 разів горіли трава, торф і ліс


Як повідомляють рятувальники всього протягом 2 вересня трапилося 52 пожежі.

Після обіду  2 вересня, в  селі Путятинці Рогатинського районі  виникла пожежа даху недіючої колгоспної стайні. Вогнем пошкоджено дерев’яне покриття на площі 15 м.кв. Причина виникнення пожежі встановлюються.

Того ж вечора рогатинським рятувальникам довелося ліквідовувати загорання сухого дерева на узбіччі автомобільної дороги в селі Конюшки. Вогнем пошкоджено стовбур дерева на площі 3 м.кв.

Після опівночі  о 00:59 в Галицькому районі в селі Вікторів сталася пожежа  недіючої господарської будівлі. Вогнем знищено дерев’яні конструкції перекриття та побутове сміття на площі 35 м.кв. 

О 04:01 до  Верховинських рятувальників надійшло повідомлення про те, що в селі Красник відбулося загорання копиці з сіном, на присадибній ділянці. Вогнем знищено 1 тону  грубих кормів.

У зв’язку з аномальною спекою на території області виникло 47 пожеж в природних екосистемах. В більшості спостерігається горіння сухої трави та сміття , в окремих районах також рятувальникам доводиться ліквідовувати загорання торфу та низового лісу.