За минулу добу в Івано-Франківській області трапилося п'ять пожеж


Рятувальники закликають дотримуватися правил поводження з вогнем, а особливо у таку посушливу погоду, яка зараз утримується на Прикарпатті.

26 серпня близько восьмої ранку в місті Надвірна горів автомобільний гараж. Вогнем пошкоджено стіни, двері, знищено речі домашнього вжитку, сільськогосподарський інвентар. Врятовано два поруч розташовані гаражі. Попередня причина виникнення пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

О 18:35 в селі Розтоки Косівського району виникла пожежа господарської будівлі та нежилого житлового будинку. Внаслідок пожежі знищено господарську будівлю, майно, 1.5 т сіна, а також нежилий житловий будинок та майно, яке там знаходилося. Причина виникнення пожежі наразі встановлюється.

Ще  2  пожежі  за минулу добу виникло в екосистемах – горіли суха трава та сміття. А на Городенківщині зареєстровано загорання торфу окремими осередками на земельних ділянках Чернятинської та Вербовецької сільських рад площею 22 га. У більшості до виникнення цих пожеж призводить необережність людей у поводженні з вогнем.