За минулий місяць франківські страхувальники сплатили понад 80 млн. грн. єдиного внеску


За січень 2016 року надходження єдиного внеску від платників податків, які перебувають на обліку в ДПІ у м. Івано-Франківську, складає 80,4 млн.грн.

За січень 2015 року  ці надходження складали 99,6 млн.грн. Тобто, цьогорічні надходження з ЄСВ зменшились на 19,3 млн.грн.

Це зменшення надходжень ЄСВ пов’язане з прийнятими цьогорічними  змінами до Закону України «Про  збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Зокрема, у 2016 році значно зменшено податкове навантаження на заробітну плату.

Так, цьогорічне нарахування єдиного внеску складає 22 відсотки до всіх видів доходів, на які раніше нараховувався ЄСВ, на противагу 37 відсоткам минулорічних нарахувань. Вийняток становлять лише спеціальні ставки для інвалідів, які залишаються без змін. Крім того, у 2016 році єдиний внесок з заробітної плати не утримується.

Податківці сподіваються, що до кінця року надходження  цього внеску збільшаться та досягнуть минулорічного рівня за рахунок виведення зарплати з «тіні».