За оборудки з фіктивними постачальниками франківське підприємство сплатило до бюджету майже 450 тис.грн.


Посадові особи одного з підприємств обласного центру, яке здійснювало операції з гуртово-роздрібної торгівлі скрапленим газом, аби мінімізувати сплату податків до бюджету, відображали у податковій звітності безтоварні операції.

Відтак, підприємство ухилилось від сплати податків на суму 360 тис. грн., зокрема,  3,7 тис.грн. з податку на прибуток та 354 тис.грн. з податку на додану вартість, повідомили у ДПІ у Івано-Франківську.

Цю злочинну схему уникнення від оподаткування викрили працівники ДПІ у м. Івано-Франківську під час проведення планової документальної перевірки.

За матеріалами цієї перевірки підприємству винесено рішення щодо сплати ним не лише донарахованих сум податків, а й штрафних санкцій в сумі  майже 90 тис.грн. Крім того, податківцями зменшено підприємству суму від’ємного значення різниці між сумою податкового зобов’язання та податкового кредиту за один зі звітних періодів минулого року  більш як на 480 тис.грн., що в майбутньому позитивно вплине на надходження до бюджету.

На сьогодні донараховані  платежі та штрафні санкції на загальну суму 446,2 тис.грн. підприємство повністю сплатило до бюджету.