За перший квартал прикарпатський центр екстреної меддопомоги провів більше тисячі онлайн-консультацій


При наданні екстреної медичної допомоги пацієнтам зі скаргами на роботу серцево-судинної ситеми велика відстань довезення до медичних закладів з гірських територій до районних чи обласного центру створює додаткові ризики для здоров’я людей.

Для їх мінімізації в КНП «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради» функціонує програма телемедицини.

Фахівцями, які перебувають на обладнаному робочому місці в обласній диспетчерській службі, через спеціальну систему зв’язку проводяться онлайн-консультації хворому, який транспортується спецавтомобілем. Це значно скорочує час встановлення попереднього діагнозу пацієнта.

Так за перший квартал 2022 року було проведено 1045 консультацій. Завдяки цьому вдалося оперативно виявити 67 випадків гострого коронарного синдрому (інфаркту міокарда) ще під час транспортування до медичного закладу. Також надано допомогу по інших кардіологічних паталогіях.

Довідково: За визначенням Всесвітньої організації охорони здоров'я, телемедицина — це метод надання послуг з медичного обслуговування там, де відстань є критичним чинником.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!