За побиття батька калушанин отримав 5 років позбавлення волі


18 травня Калуський міськрайонний суд завершив розгляд кримінального провадження за ч. 1 ст. 121 КК України (умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень).

Про це повідомляє Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Згідно з матеріалами справи, обвинувачений за місцем свого проживання, діючи умисно, на ґрунті раптово виниклих особистих неприязних відносин, за допомогою дерев’яного табурета, металевої милиці та ніжки від стола, ударив по голові та руках своєму батькові від яких той впав на підлогу.

Внаслідок умисного нанесення ударів потерпілому спричинено тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми, забоєм головного мозку середнього ступеня тяжкості, множинними забійними ранами, синцями, що згідно з висновком експерта відносяться до тяжких тілесних ушкоджень, як таких, що є небезпечні для життя в момент спричинення.

У судовому засіданні, обвинувачений свою вину у вчиненні злочину, який йому інкримінується, визнав. Вказав, що не може пояснити причину такої своєї агресії. До цього випадку відносини з батьком в нього були добрі. Розкається за вчинене і дуже жалкує, що так вчинив.

Потерпілий станом на час розгляду цієї кримінальної справи помер.

Під час постановлення вироку суд враховував, що згідно з висновком судово-психіатричного експерта обвинувачений психічними розладами не страждає і не страждав на період часу, що відноситься до інкримінованих йому протиправних дій. Виявляє ознаки РПП внаслідок вживання психоактивних речовин та алкоголю, резидуальний розлад особистості та поведінки.

На період часу, що відноситься до інкримінованого йому злочину перебував у стані та перебуває на даний час, при якому здатний в повній мірі усвідомлювати свої дії та керувати ними. Застосування примусових заходів медичного характеру не потребує.

Таким чином суд призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!