За рік на Прикарпатті середня зарплата виросла майже на 25%


У січні–квітні 2021р. розмір середньомісячної номінальної заробітної плати штатних працівників становив 11184 грн, що на 24,8% більше, ніж у січні–квітні 2020р.

Про це інформує Головне управління статистики.

Найвищий рівень заробітної плати в області спостерігався у виробництві електричного устатковання, на підприємствах з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, у сфері транспорту, фінансовій та страховій діяльності, виробництві гумових і пластмасових виробів; іншої неметалевої мінеральної продукції, сільському господарстві, добувній промисловості і розробленні кар’єрів, виробництві хімічних речовин і хімічної продукції, де заробітки працівників перевищили середній показник по області на 30,1% – у 1,5 раза. Найнижчі нарахування заробітної плати зафіксовано у будівництві, сфері операцій з нерухомим майном, металургійному виробництві; виробництві готових металевих виробів, крім машин і устатковання (не перевищували 64,1% середнього показника по області).

Індекс реальної заробітної плати по області у січні–квітні 2021р. порівняно з аналогічним періодом 2020р. становив 115,3%.

Заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємств, установ, організацій (юридичних осіб, активних на початок року,  з урахуванням цензу за кількістю найманих працівників) на 1 травня 2021р. склала 40,3 млн.грн, або 1,8% фонду оплати праці, нарахованого за квітень 2021р. Протягом квітня 2021р. сума заборгованості збільшилась на 7,4%.

Станом на 1 травня 2021р. заборгованість із виплати заробітної плати за рахунок бюджетних коштів відсутня.

Основна частка суми боргу із виплати заробітної плати припадала на сферу транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності (45%) та промисловість (43%). 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!