За снігові вихідні прикарпатські дорожники використали понад 1000 тонн солі


Снігопади протягом 4-6 лютого випробували на міцність дорожників. Адже негода охопила одночасно всі райони Івано-Франківщини.

Попри значні опади та завірюху, автошляхи державного значення були в проїзному стані. Заторів не виникало. Про це йдеться на сторінці Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області.

Перший заступник начальника Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Любомир Семанів:

«Служба автомобільних доріг від початку зими налагодила чітку взаємодію із Головним управлінням ДСНС в області та Патрульною поліцією і місцевою структурою Укргідрометеоцентру. Після отримання прогнозу про ускладнення погодних умов проведено оперативну нараду щодо зимового утримання доріг державного значення із підрядною організацією ТОВ «ПБС». Розроблено алгоритм координації між дільницями, зосередженими на автошляхах області.

Протягом вихідних до розчищення доріг від снігу та проведення протиожеледної обробки задіяно 88 одиниць спецтехніки та 33 одиниці допоміжного транспорту. На окремих ділянках одночасно використовували в роботі автогрейдери та роторні механізми. Використано понад 1000 тонн солі та 30 тонн піщано-сольової суміші.

Підрядна організація повним обсягом справилася із доведеними завданнями. Завдяки злагодженій роботі всіх служб заторів на автошляхах не виникало.

Не виникало проблем і з рухом транспорту на гірських перевалах. Локально незначні складнощі через снігоперемети були на дорозі Н-10 Стрий – Мамалига в районі Болехова, на Р-21 Долина – Хуст та Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський. Однак їх оперативно усунули, бо снігоприбиральна техніка працювала неподалік.

На території, де ще не припинилися опади та хуртовини, техніка розчищає дороги від снігу та снігово-льодового накату. Де покриття чорне мокре – забезпечуємо водовідведення із проїзної частини автошляхів, тобто прибираємо снігові валуни із узбіч. Також розчищаємо від снігу тротуари мостів та автобусні зупинки і проводимо профілактичну обробку покриття для запобігання ожеледі".

Станом на 8:00 7 лютого проїзд дорогами державного значення забезпечено, покриття мокре. Протягом минулої доби задіяно 31 одиницю техніки і 36 дорожніх робітників.

Температура вдень коливатиметься від -5 до -11 морозу. Невеликий сніг.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!