За сприяння Олександра Шевченка лікарні Прикарпаття отримали ще 40 кисневих концентраторів


За цей тиждень це вже друга партія кисневих концентраторів, яку депутатові Івано-Франківської облради Олесандрові Шевченку та благодійному фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" вдалося організувати для медзакладів Прикарпаття. Загалом до лікарень міста та районів доправили 80 апаратів, які допомагають у боротьбі з коронавірусом.

Сьогодні кисневі концентратори відвезли до обласної інфекційної лікарні, обласного перинатального центру, згодом - до Надвірнянської, Богородчанської та Коломийської райлікарень. Керівники цих медзакладів наголошують, що кількість хворих невпинно зростає, тож таке обладнання зараз життєво необхідне.

«Протягом року ми ще не мали такого величезного навантаження на ковідні ліжка. З 76 місць наразі є лише 3 вільні. Наші спеціалісти працюють у непростих умовах. І допомога, яку надав фонд Ігоря Палиці, а це 5 кисневих концентраторів, надзвичайно важлива в цей час», - розповідає гендиректор КП «Обласний перинатальний центр» Юрій Павлушинський.

В обласній інфекційній лікарні наразі є лише два вільних ліжка зі 170, які призначені для ковідних хворих, розповідає керівник медзакладу Микола Стовбан. Відтак медик наголошує, в період, коли в області розгортаються додаткові ліжка, така оперативна швидка допомога з забезпеченням кисневими концентраторами дуже доречна і потрібна.

«Ми знаємо, що основним показником погіршення стану пацієнта є погіршення сатурації, так зване насичення крові киснем. Власне ці концентратори допомагають вдихнути чистий кисень і наситити кров цим киснем. Насправді допомога, яка поступила від благодійного фонду, а це відбулось всього через два дні від нашого звернення, зараз вкрай необхідні для пацієнтів, яких ми будемо очікувати», - говорить в.о. головного директора обласної інфекційної клінічної лікарні Микола Стовбан.

У такій непростій боротьбі з коронавірусною хворобою разом з лікарями мають працювати максимально всі, переконаний Олександр Шевченко. Тож разом з благодійним фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» відстежує інформацію від лікарень області та намагається всіляко сприяти постачанню потрібного обладнання.

"Враховуючи, що ситуація з ковідом нестабільна, хворих стає все більше, наша команда підготувалася з концентраторами. Завдячуючи фонду Ігоря Палиці, ці концентратори були закуплені і доставлені туди, де зараз найбільше потрібні. Адже наразі ніхто не має права залишатися осторонь такої біди. Лише спільно зможемо подолати недугу», - переконаний Олександр Шевченко.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!