За три тижні франківці подали чотири листи з пропозиціями до нового Статуту громади


Нову редакцію Статуту територіальної громади Івано-Франківська розробили фахівці виконавчого комітету міської ради та громадські активісти. За підрахунками, вже до кінця квітня Івано-Франківськ матиме новий Статут. Франківчани можуть подати свої пропозиції до 12 березня. Станом на понеділок, 2 березня, виконавча гілка влада обласного центру отримала чотири листи з пропозиціями.

Проекти Статуту територіальної громади міста Івано-Франківська та Положення про місцеві ініціативи у місті Івано-Франківськ були оприлюднені на сайті Івано-Франківської міської ради 11 лютого 2015 року.

За понад три тижні з часу оприлюднення до виконкому надійшло офіційно чотири листи з пропозиціями. Про це у коментарі ”Вікнам” повідомив начальник експертно-аналітичного відділу виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Станіслав Козлов.

За його словами, основна дискусія щодо проектів Статуту територіальної громади міста Івано-Франківська та Положення про місцеві ініціативи у місті Івано-Франківськ триває у соціальних мережах. Також, як зауважив Станіслав Козлов, мешканці особисто приходять у виконком, щоб поцікавитись про основні положення проектів.

Представник виконавчої гілки влади Івано-Франківська має надію, що під час відкритого обоворення вказаних проектів 4 березня громадськість буде активнішою.
Після обговорення франківчани будуть мати ще тиждень, до 12 березня, щоб надіслати власні зауваження.
Після цього, як повідомив Станіслав Козлов, експертно-аналітичний відділ сформує кінцевий проект документу, який розглянуть члени виконкому, депутатські комісії та депутати міської ради.

Як повідомлялося раніше, у середу, 4 березня, в залі засідань Івано-Франківської міської ради, вул. Грушевського, 21 (IV поверх) відбудеться відкрите громадське обговорення проекту Статуту територіальної громади міста Івано-Франківська та проекту Положення про місцеві ініціативи у місті Івано-Франківськ. Початок — о 16.00.