Загинув 51-річний чоловік зі Снятинщини: подробиці трагедії на Говерлі


У неділю, 8 жовтня, на Говерлі загинув 51-річний чоловік з села Хутір-Будилів, ще одного врятували надзвичайники.

Подробиці трагедії розповіли в обласному управлінні цивільного захисту.

За даними УЦЗ, повідомлення про допомогу від туристів надійшло до ДСНС о 11:40. Чоловік повідомив, що під час спуску з Говерли по зеленому маршруту вони з товаришем заблукали та не можуть самостійно зійти до Заросляка. Тож потрібна допомога гірських рятувальників.

Далі зв’язок припинився - чоловік на дзвінки рятувальників не відповідав. Вже о 12:15 на допомогу чоловікам вирушили рятувальники з Ворохти та Заросляка.

О 14:10 рятувальники дійшли до підніжжя Малої Говерли (зона лісу), де розділились на дві групи. Двоє рятувальників шукали туристів між зеленим та синім маршрутами (між Малою Говерлою та Заросляком). А ще двоє - у напрямку гори Велика Козьмеска.

О 14:20 одного з заблукалих туристів (30-річний житель Снятина) знайшли між синім та зеленим маршрутом. Він був у задовільному стані.

Його товариша знайшли о 14:50 між Говерлянським водоспадом та синім маршрутом. 51-річний чоловік з Хутора-Будилова був без ознак життя. Рятувальники намагалися провести реанімаційні заходи, але результату вони не дали.

О 15:40 надзвичайники отримали дозвіл від поліцейських та почали транспортування тіла загиблого до Заросляка. Вже о 18:15 тіло передали правоохоронцям, аби ті встановили обставини та причини смерті.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!