Загинув напередодні 35-річчя...


Житель села Монастирчан Богородчанського району Володимир Суслик загинув у бою 12 лютого. Його підрозділ кинули під Дебальцеве. В «бетеер», в якому їхав Володимир, влучив снаряд із російського танка. Наш земляк загинув, ще двох його побратимів поранено. Через три дні Володимирові мало б сповнитися 35 років.

Незадовго до загибелі він зателефонував до заступника військового комісара об’єднаного Надвірнянсько-Богородчанського райвійськкомату Юрія Винника. Розмова була суто побутова, зокрема, чи не могли б чимось допомогти родині. 
Юрій Григорович запитав, коли він приїде у відпустку. Вручимо тобі годинник від Президента, сказав. Володимир засміявся. Адже напередодні його було нагороджено медаллю «За бойові заслуги».

За словами майора Юрія Винника, Володимир Суслик свого часу служив у правоохоронних структурах. Зокрема, охороняв президентську резиденцію в селі Гуті Богородчанського району. Демобілізувався. Постійно займався спортом. Мобілізували його минулого літа, саме на День Військово-десантних військ. і хоча Володимир до того не був десантником, але захотів служити саме в цій структурі. Отож потрапив до 79-ї аеромобільної бригади. На фронті перебував на передовій — село Піски, Донецький аеропортѕ Коротко кажучи, Володимир Суслик був «кіборгом». 12 лютого його підрозділ кинули під Дебальцеве. І тут наш земляк загинув...

Прошу пробачення у родин наших героїв, про яких ми ще не написали, бо не завжди можемо отримати інформацію. Але, повірте, ми їх ніколи не забудемо. І ще такий момент, котрий вважаю дуже важливим. Володимир Суслик є третім із жителів Богородчанського району, які віддали своє життя захищаючи Вітчизну. В Богородчанах на фасаді одного з будинків встановлено портрет одного з цих героїв. Не знаю, хто його намалював, але, міркую, треба таким чином увіковічити пам’ять і Володимира Суслика та Андрія Карабіновича.

Галичина

До теми: Під Дебальцево загинув 35-літній мешканець Івано-Франківщини

У Богородчанах почали прощатись з загиблим в зоні АТО Володимиром Сусликом

На Івано-Франківщині односельчани на колінах зустріли тіло бійця АТО

На Франківщині в останню дорогу провели "кіборга" Володимира Суслика