Збігнев Бжезінський закликав ЄС ясно сказати Україні про допомогу в разі блокади від Росії


Збігнєв Бжезінський вважає, що ЄС має чітко дати зрозуміти Україні як вона буде діяти у разі економічної блокади з боку Росії.

Про це авторитетний американський експерт написав у своєму акаунті Twitter.

«ЄС повинен ясно показати Україні, як він реагуватиме, у випадку якщо Росія перейде до блокади України», - висловився Бжезинський.

Раніше, після постанови Кабміну про паузу в євроінтеграції він написав, що це вибір на користь закріпачення цілого народу через помсту і особисті амбіції.

Президент України Віктор Янукович ставить аналогічне запитання до Євросоюзу, вказуючи на вже наявні, а потенціно ще більш великі економічні та бюджетні втрати України від економічної блокади Росії через підписання Асоціації України з ЄС, проте Європа наразі відповіді не дає.

 

Довідково.

Збігнєв Бжезінський - американський політолог, соціолог і державний діяч польського походження, що народився на території сучасної України.

 Довгий час був одним з провідних ідеологів зовнішньої політики США.

Радник і член правління Центру стратегічних і міжнародних досліджень при університеті Джона Хопкінса. Автор книги «Велика шахівниця: панування Америки та її геостратегічні імперативи».