“Зелене” світло молодим бізнесменам вмикає спрощена система оподаткування


Про це повідомила під час лекції для підприємців-початківців начальник інформаційно-комунікаційного відділу ДПІ у м. Івано-Франківську Галина Яремко.

Вона також зазначила, що на сьогодні застосування спрощеної системи ведення бізнесу – це найпоширеніша форма сплати податків серед суб‘єктів підприємницької діяльності нашого міста. Адже в Івано-Франківську єдиний податок сплачує майже половина зареєстрованих підприємців. Тому при започаткуванні власної справи саме застосування спрощеної системи найбільше приваблює майбутніх бізнесменів.

Під час лекції посадовиця ознайомила слухачів з перевагами застосування такої прогресивної системи оподаткування обліку та звітності. Майбутні бізнесмени дізнались, що суб‘єкти господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, поділяються на шість груп. Вони також ознайомились з критеріями щодо віднесення платників до цих груп, з законодавчими вимогами до подання ними звітності та сплати податків.

Галина Яремко запевнила, що особливості ведення підприємницької діяльності будуть ключовою темою усіх наступних занять.

 «Податковий всеобуч» бізнесменів-початківців запроваджено з активізацією роботи Центру розвитку підприємництва  «Бізнес-Інкубатор».