Зеленський подарував годинник прикарпатському рекордсмену з ЗНО


У Міжнародний день молоді Президент Володимир Зеленський зустрівся з випускниками закладів загальної середньої освіти 2019/2020 навчального року, які набрали найбільше балів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

Глава держави зазначив, що ознайомився з інформацією про успішність кожного з присутніх і їхніми результатами ЗНО, йдеться на сайті ІФ ОДА.

Серед учасників зустрічі – випускники шкіл з різних регіонів, що свідчить про якісну освіту у різних куточках країни. 

Особливий акцент у розмові було зроблено на розвитку науки та наукової діяльності в Україні. Діти зазначили, що після отримання освіти багато хто хотів би продовжити діяльність на батьківщині.

Президент погодився з тим, що держава має докладати зусиль для сталого розвитку різних галузей економіки й напрямів суспільної діяльності, а не робити це лише тоді, коли в цьому з’являється нагальна потреба, як, наприклад, модернізація армії фактично під час війни, забезпечення системи охорони здоров’я у розпал епідемії коронавірусу.Він також підтримав ініціативу надання президентських стипендій учням, які набрали максимальну кількість балів під час ЗНО. 

Випускники висловилися за доступність для учнів участі в реалізації освітніх проектів, наприклад таких, як «Всеукраїнська школа онлайн». 

Випускник Перегінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Рожнятівської районної ради Івано-Франківської області Олександр Люклян зазначив, що мріяв потиснути руку Президенту й тому дуже радий зустрічі з ним.

«Я ніколи не очікував, що мрія здійсниться так швидко. Мені дуже сподобалося… Все пройшло у дружній атмосфері», – сказав він. 

На згадку про зустріч учні отримали від Глави держави та в. о. міністра президентські годинники та річний безлімітний абонемент на відвідування «Музею науки Малої академії наук України», який у вересні розпочне роботу на території ВДНГ.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!