Зеленський призначив нового главу «Укроборонпрому»


Колишнього голову Херсонської Обласної державної адміністрації Юрія Гусєва призначено генеральним директором державного концерну “Укроборонпром”.

Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський, пише finance.ua.

Про це йдеться на сайті очільника держави 3 грудня.

“Призначити Юрія Веніаміновича Гусєва генеральним директором державного концерну “Укроборонпром”, – сказано в документі.

Як відомо, такому кадровому рішенню передувало звільнення Айвараса Абромавічуса з посади генерального директора “Укроборонпрому”. Відтоді обов’язки гендиректора концерну виконував Ігор Фоменко.


Фото: Херсонська обласна державна адміністрація

Зазначимо, що Юрій Гусєв упродовж 2014-2016 обіймав посаду заступника міністра оборони України. Після цього був радником тодішнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна, а згодом радником міністра екології та природних ресурсів. На посаду голови Херсонської обласної державної адміністрації його призначили 13 липня 2019 року.

Відомо, що освіту за фахом “фінанси” Гусєв здобував у Херсонському державному технічному університеті, а ступінь магістра отримав у КНЕУ. Також він є кандидатом економічних наук, володіє кількома іноземними мовами, зокрема англійською і французькою.

Під час виборів до Верховної Ради в 2019 році Гусєв був у списку кандидатів “Слуги народу”, але відмовився від участі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що державний концерн “Укроборонпром” планують розформувати на два холдинги – оборонних технологій та аерокосмічний. Очікується, що холдинги оборонних технологій та аерокосмічний будуть виконувати роль корпоративних центрів та реалізовуватимуть політику власності для галузевих науково-виробничих об’єднань, що будуть створені після корпоратизації.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!