Зеленський уперше прокоментував розслідування "Офшори 95"


Президент України Володимир Зеленський вважає, що в розслідуванні журналістів “Слідства.Інфо” щодо пов'язаних із ним офшорних компаній немає нічого нового. Він заперечив, що вони використовувалися для незаконного відмивання коштів з України.

Про це Зеленський заявив в інтерв’ю ICTV, показаному 17 жовтня, повідомляє Громадське.

Коментуючи фільм-розслідування “Слідства.Інфо” “Офшор 95”, президент сказав, що, “чесно кажучи, сюжет не дуже”. 

“Це було для мене як дежавю. У 2019 році все те саме кіно я бачив на каналах олігарха Порошенка, який показував, тому що розумів, що проти мене нічого немає, бруду ніякого немає”, - сказав Зеленський.

Усе це стара історія, я все це чув, усе це бачив, усі ці деталі. Тішить, що жодної нової деталі я не побачив. Це говорить про те, що з 2019 року на мене як на президента України нічого товариш Петро так і не знайшов. Це тішить трішечки”, - додав він.

На запитання, чи використовував Зеленський офшори для відмивання грошей, він сказав, що створенням таких компаній у часи президента-втікача Віктора Януковича займалися “всі... особливо бізнес, пов’язаний з телебаченням, зі ЗМІ”. Це, сказав президент, дозволяло вберегтися від впливу політики на діяльність.

Також Зеленський заявив, що в той час через сатиру в програмі “Вечірній квартал” на його бізнес тиснули, а податкова приходила з перевірками “якщо не щодня, то щотижня”.

“Я особисто побудував без бюджетів, без держави бізнес в Україні. З нуля. Відмиванням у 2019 році ніяких грошей, і з 2012 року, і з 2001-го, і з 2019-го не займалися ані я, ані жоден член Студії "Квартал 95". Ми займалися виключно творчістю”, - сказав він.

Як повідомляв ІМІ, Pandora Papers – це глобальний витік документів, з яких стало відомо про секретні активи, таємні угоди та приховані статки найбагатших людей з усього світу. У Pandora Papers зібрано інформацію про активи й таємні угоди 130 найбагатших людей світу, серед яких понад 30 топполітиків. Над документами з проєкту Pandora Papers працювала команда з понад 600 журналістів зі 117 країн світу – члени The International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ).

ICIJ – незалежна міжнародна мережа журналістів-розслідувачів, які спільно викривають транскордонну злочинність та міжнародну корупцію. Вони працювали над глобальним витоком документів Panama Papers, Paradise Papers та FinCEN.

Україну в цьому проєкті представляла команда “Слідства.Інфо”, що зняла фільм “Офшор 95” про таємний бізнес “Кварталу 95”, співвласником якого нібито досі є Володимир Зеленський. 

3 жовтня в Києві керівництво “Малої опери” за п'ять годин до прем’єри скасувало показ фільму-розслідування “Слідства.Інфо” Офшор 95” про Президента України Володимира Зеленського через нібито ремонтні роботи. Зрештою, через суспільний розголос комунальний заклад змінив своє рішення, і прем’єра таки відбулася.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!