Земля лісгоспу в руках Халаменди: Тисменицький районний суд готує лист про відкриття виконавчого провадження


Прокуратура Івано-Франківської області роками судиться з Ігорем Халамендою, відомим в бандитських колах на прізвисько Бура, щодо трьох гектарів лісу в урочищі «Рибне», поруч з Івано-Франківськом.

Проте сам Халаменда не спішить повертати захоплену землю у власність лісгоспу. Тому наступного тижня за Буру візьмуться державні виконавці, пише Ратуша.

Нещодавно адвокати Халаменди отримали нищівну поразку в Апеляційному суді Івано-Франківської області. Представники Феміди підтвердили законність рішення Тисменицького районного суду, яке зобов‘язує Буру повернути в державну власність 3 гектари землі лісового фонду, демонтувати кам‘яну огорожу та звільнити ділянку, захоплену ним наприкінці 2000-х років.

Рішення вступило в законну силу 30 червня. Згідно з рішенням суду, Халаменда зобов’язаний демонтувати огорожу на землі, яка належить лісгоспу, та повернути землю в державне користування.

Як повідомили кореспонденту Ратуші, Тисменицький районний суд наразі готує документи про відкриття виконавчого провадження та направить до виконання. Вже з наступного тижня Тисменицький районний відділ державної виконавчої служби розпочне процес виконання рішення.

«Справа вчора була повернута до суду. Вже є заява та готується лист про відкриття виконавчого провадження. Через три дні він буде направлений до Тисменицького районного відділення державної виконавчої служби»,  – прокоментували у Тисменицькому районному суді.

Раніше, 30 червня 2020 року, Івано-Франківський апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу адвокатів Ігора Халаменди. З цього моменту вступило в законну силу рішення Тисменицького районного суду.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!