Жоден мобілізований не попадає одразу на передову – заступник начальника штабу 102 бригади


У 102 бригаді ТрО розповіли, як відбувається мобілізація до їх лав, та чи відправляють новобранців одразу в зону бойових дій.

Як розповів кореспондентці Бліц-Інфо заступник начальника штабу 102 бригади з мобілізаційної роботи майор Микола Гуцуляк, поповнення мобілізаційного ресурсу потрібне постійно, але військовозобовʼязані мають право обирати де служити.

«Є мобілізаційні розпорядження, які дають нам можливість призвати людину, яка обрала саме нашу бригаду. Тобто ми можемо гарантувати тим, хто хоче потрапити саме до нас, що їх не відправлять в іншу бригаду, чи рід військ. Будь-яка людина може за бажанням звернутися у 102 бригаду і я гарантую, що ми призвемо її саме до нас»,- каже військовий.

Також Микола Гуцуляк спростував міф, що новобранців одразу кидають на передову.

 «Жоден із військовозобовʼязаний, який не має військового досвіду не відправляється одразу на бойові позиції. Існує алгоритм. Спочатку отримання базової загальновійськової підготовки і тільки після завершення навчання, людина відправляється у зону виконання бойових завдань. Тобто інформація, що безальтернативно призивають і відправляють одразу в зону бойових дій  є неправдивою»,- запевняє зам начальника штабу 102 бригади. 

За словами Гуцуляка, мобілізований чи доброволець після проходження ВЛК призивається у військову частину з подальшим направленням на базову загальновійськову підготовку у визначений навчальний центр. 

«Їх є декілька. Все залежить, яку спеціальність обирає військовозобовʼязаний. В нас є окремий начальний центр де проводиться підготовка операторів БПЛА та інші навчальні центри де отримують військові спеціальності. Всі проходять не менше 45 днів навчання і тільки після цього направляються в зону виконання бойових завдань. І навіть після цього, одразу на бойові позиції і чергування ніхто бійця не відправляє. Має бути щонайменше 2 тижні бойового злагодження з підрозділом, та фахова підготовка в залежності куди людину призначають і аж тоді боєць приступає до виконання бойових завдань»,- підсумовує військовий.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!