Зібрати ПК чи купити в магазині? Як зекономити на збірці ПК?


Як можна зекономити на купівлі ПК? Що вигідніше купити комп'ютер чи підібрати комплектуючі для збірки пк?

Як можна зекономити на купівлі ПК?

Якщо у вас зламався комп'ютер і ремонтувати немає змісту, тоді ви маєте два варіанти розвитку подій: купити новий у найближчому магазині або ж зібрати ПК самостійно чи замовити цю послугу у спеціалістів. Обидва варіанти мають свої переваги та недоліки. Проте якщо ви перш за все бажаєте зекономити на покупці комп'ютера, то вам варто задуматись про збірку ПК.

Купівля готового комп'ютера: плюси та мінуси

Замовити готовий ПК в інтернеті, або піти у магазин та вибрати прилад — це найпростіший та найзручніший спосіб, тому не дивно, що він дуже популярний. Особливо часто цей варіант вибирають люди, які не надто розуміються у комп'ютерах та дослухаються до думки консультантів. Окрім зручності, покупка готового ПК — це ще й дуже швидко. Адже забрати його ви можете в той же день.

Напевно, головним недоліком покупки готового ПК є його вартість. Не секрет, що сьогодні комп'ютери дуже дорогі. Особливо в тому випадку, якщо ви хочете придбати по-справжньому якісний та потужний прилад.

Немає опису.

Чому варто віддати перевагу збірці ПК?

Зібрати свій ПК із окремих деталей — це саме той варіант, який вибирають люди, добре знайомі із комп'ютерною технікою. Окрім того, він ідеально підійде тим, хто не шукає простих шляхів та хоче зекономити, отримавши при цьому якісний продукт. У збірці ПК є багато переваг:

  - Можливість отримати таку конфігурацію системи яка підходить саме вам. Тобто ви можете “робити ставку” на відеокарту чи процесор, а до підбору інших деталей підходити менш ретельно. Все залежить від того, для чого саме вам потрібен комп'ютер та які навантаження він повинен витримувати. Таким чином ви отримуєте ідеальний баланс збірки, а саме цей момент дуже часто кульгає у популярних моделей готових персональних комп’ютерів.

 -  Можливість проводити ремонт, не думаючи про гарантію. Якщо з комп'ютером виникли якісь проблеми, навіть мінімальні, ви не можете розібрати його самостійно, адже в такому випадку втратите можливість ремонтувати прилад по гарантії. З ПК, зібраним самостійно, такої проблеми не виникне. Ви можете розібрати корпус, знімати чи міняти деталі і не переживати про наслідки.

 -  Гарантійний термін деталей більш тривалий, ніж у готового комп’ютера. Купуючи ПК в магазині, ви отримаєте систему з гарантією приблизно на рік. Якщо ж ви збираєте його самостійно, то окремо купуєте кожну деталь, а вони, як правило, можуть похвалитись довшим гарантійним терміном, який інколи становить 5 років.

 -  Ціна нижча, ніж у готових моделей. Зазвичай різниця у ціні становить близько 15-20 %. Ця цифра достатньо висока, якщо брати до уваги середню ринкову вартість комп'ютера.

Самостійна збірка чи послуги фахівців?

Якщо ви вже вирішили, що збірка ПК — це краща ідея, аніж купівля нової системи, то вам також варто визначитись: будете ви робити це самостійно чи скористаєтесь послугами фахівців. Перший варіант підійде тільки тим людям, які вже мають чималий досвід та добре розбираються в техніці, адже помилитись тут дуже легко. Окрім того, без наявності потрібного досвіду процес може затягнутись надовго.

Людям, які не бажають самостійно займатись підбором комплектуючих для збірки комп'ютера та виконувати іншу роботу, пов'язану з цим, можна порадити звернутись до фахівців у цій сфері. Вони працюють досить швидко та можуть зібрати ПК всього за декілька днів. Сьогодні подібні послуги пропонує чимало компаній, тому проблем з пошуком не виникне. Звичайно, це дещо підвищить кінцеву ціну комп'ютера, але в будь-якому випадку буде вигіднішим варіантом, ніж нове “залізо” з магазину. Окрім того, більшість компаній дають гарантію на свою збірку, що теж є великим додатковим плюсом.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!