Змагання скороходів не несуть загрози для франківців - президент Легкої атлетики


У суботу, 14 березня, Івано-Франківськ стане епіцентром масштабних змагань.

Понад 200 спортсменів з 12 країн Європи приїдуть в Івано-Франківськ, щоб взяти участь у чемпіонаті Балканських легкоатлетичних федерацій зі спортивної ходьби, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Такому рішенню у місті були раді не всі. Десятки франківців у мережі Facebook обурювались, адже такий масовий захід може бути небезпечними, у зв’язку з поширенням у світі коронавірусноі інфекції.

Втім, президент Легкої атлетики України Ігор Гоцул запевнив, що змагання не несуть загрози, а відміна не дала б нічого, окрім втрати іміджу та грошей.

«Відміна означала б втратою обличчя. Ми боролись на конкурсі за проведення змагань. Відмінити їх можна було б за три тижні, але не за день-два. Зазначу, що ми розуміємо, яку відповідальність несемо за безпеку громадян»,- пояснює Гоцул.

Директор Департаменту молодіжної політики та спорту Віталій Метешко додав, що для спортсменів спецкомісія створила відповідні умови. Йдеться про брендування, харчування, послуги трансферу, відпочинку та, зокрема, безпеку.

«Ми створили максимальні умови, пов’язані з гігієною і безпекою. Зокрема, убезпечили зв’язок глядачів зі спортивними делегаціями. Прийнято рішення, що змагання будуть без глядачів, проте ніхто не забороняє спостерігати. Єдине, рекомендуємо не скупчуватись у групи. На змаганнях будуть антисептики та одноразові рукавички. Чітко буде обгороджена траса для представників преси, атлетів та суддів. Всі інші - будуть за межею. Додам, що всі спортсмени проходили медогляд та є здоровими»,- розповідає Метешко.

Нагадаємо, на час проведення змагань планується перекриття руху автотранспорту, а комунальний транспорт змінить схему руху.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: