Зовнішньоторговельний обіг Івано-Франківщини за минулий рік склав 1,1 млрд. доларів США


За словами начальника Івано-Франківської митниці Міндоходів Валентина Семенова, у 2013 році загальний зовнішньоторговельний баланс експортно-імпортних операцій, митне оформлення яких проводилось Івано-Франківською митницею, склав 1,1 млрд. доларів США. При цьому, частка імпорту становить 55 відсотків, відповідно експорту – 45 відсотків.

Про це повідомляє прес-служба ГУ Міндоходів в області. 

В більшості випадків підприємства Івано-Франківщини відправляли за кoрдoн деревину та целюлозно-паперові вироби – 32 відс., машини та устаткування – 19 відс., продовольчі товари та продукцію сільського господарства – 16 відс., продукцію хімічної промисловості – 15 відс., текститиль та текстильні вироби – 13 відсотків.

Ввoзили з інших країн на теритoрію oбласті машини та устаткування – 37 відс., продукцію хімічної промисловості – 34 відс., деревину та целюлозно-паперові вироби – 9 відс., метали та вироби з них – 7 відсотків.

На обліку в митниці перебуває 1264 суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності, з яких експортно-імпортні здійснювали 962 підприємства. Крім цього, у зоні діяльності митниці зовнішньоторгівельні  операції здійснювали 143 суб’єкти господарювання з інших областей. 

За минулий рік у міжнародному пункті пропуску для повітряного сполучення «Івано-Франківськ» оформлено 173 повітряні судна. Через митний кордон прослідувало майже 1700 громадян.