ЗСУ вразили два райони зосередження живої сили росіян та склад боєприпасів


Війська рф концентрують зусилля на п’яти напрямках, у прикордонних з Україною районах загарбники продовжують зберігати військову присутність. Натомість підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ вразили два райони зосередження живої сили ворога та склад боєприпасів.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 5 лютого.

«Противник продовжує проводити перегрупування на окремих напрямках. Основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках», – ідеться у повідомленні.

Зазначається, що авіація Сил оборони України протягом доби завдала дев’ятьох ударів по районах скупчення російських загарбників. Підрозділи українських ракетних військ й артилерії зі свого боку уразили два райони зосередження живої сили ворога та склад боєприпасів.

російські війська упродовж доби, за даними Генштабу, завдали чотири ракетні удари, два з яких – по цивільній інфраструктурі міста Харків, унаслідок чого вщент зруйнована п’ятиповерхова будівля вищого навчального закладу, є п’ятеро поранених серед мирного населення.

Інші дві ракети росіян прилетіли по місту Дружківка Донецької області, пошкодивши чотири багатоповерхівки та дитячий садочок. Унаслідок ворожого обстрілу поранення різного ступеню тяжкості дістали четверо мирних жителів.

Також загарбники здійснили понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема по цивільних об’єктах Херсона. Ворожими снарядами пошкоджені житлові будинки, є загиблі та поранені серед мирного населення.

У Генштабі застерігають: загроза здійснення росіянами подальших авіаційних і ракетних ударів залишається високою по всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському і Слобожанському напрямках обстановка, за інформацією військових, залишається незмінною. Встановлено, що ворог продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах, проте наступальні угруповання його не виявлені.

Водночас обстрілів з боку загарбників зазнали райони Сеньківки Чернігівської області, Сопича, Бояро-Лежачів, Волфиного й Олександрівки Сумської області, а також Гур’їва Козачка, Стрілечої, Глибокого, Красного, Зеленого, Гатища, Вовчанська, Варварівки, Землянків та Дворічної Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог стріляв по районах Іванівки, Кучерівки, Кислівки і Котлярівки Харківської області, а також Новоселівського і Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку під вогонь російських військ потрапили Терни Донецької області та Макіївка, Площанка, Червонопопівка, Кремінна, Діброва й Терни Луганської області.

На Бахмутському напрямку вогневого впливу загарбників зазнали Спірне, Берестове, Білогорівка, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Озарянівка, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку під артилерійські удари росіян потрапили Семенівка, Авдіївка, Орлівка, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда й Новомихайлівка.

На Новопавлівському напрямку з танків, мінометів й артилерії війська рф били по Вугледару, Новоукраїнці, Пречистівці, Золотій Ниві та Нескучному Донецької області.

На Запорізькому напрямку під вогневий вплив російських військ потрапили понад 20 населених пунктів, серед них – Новопіль, Ольгівське, Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Новоандріївка, Степове та Кам’янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворожих обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, зокрема Херсон, Золота Балка, Гаврилівка, Качкарівка, Милове, Берислав, Веселе, Микільське, Антонівка, Дніпровське та Гончарне Херсонської області.

За даними Генштабу, через масштабні втрати в Україні загарбники продовжують залучати медичний персонал із рф. Так, у Покровському Луганської області на території місцевої амбулаторії розгорнутий польовий шпиталь із російським медичним персоналом та хірургами.

У тимчасово захопленому місті Токмак Запорізької області російські військові примусово виселяють мирних громадян із їхніх помешкань з метою заселення місцевих колаборантів, які підтримують загарбницьку владу та працюють у складі ворожих псевдоправоохоронних органів. Власникам же наказують залишити своє житло та виселитися на вулицю.

У населеному пункті Кринки Херсонської області загарбники проводять обшуки з метою викрадення в цивільного населення човнів, водних двигунів та іншого обладнання для переміщення водою.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!