Зять Яроша анонсував створення "Добровольчої української армії" на Прикарпатті


Засновник осередку "Правого сектору" на Прикарпаття Василь Абрамів оголосив про створення осередку "Національного руху Дмитра Яроша" в області.

Новий проект, що планує розвиватись одразу у трьох напрямках - громадському, політичному та військовому, є результатом фактичного розвалу "Правого сектору" на окремі націоналістичні рухи.

Як відомо, раніше лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош оголосив, що покидає рух, що утворився на Майдані та створює новий - під власним іменем. 

Тож, сьогодні, 2 лютого, прикарпатським ЗМІ розповіли про створення ініціативної групи із 17 осіб, яка формуватиме осередок "Національного руху Дмитра Яроша" на Прикарпатті. До нього вже зголосились приєднатись близько 50 осіб, більшість з яких раніше були в "Правому секторі". 

Як запевнив Василь Абрамів, рух не перетвориться на нову політичну партію, водночас запевняє, що у політичному напрямку вони також працюватимуть.

Також учасники прес-конференції повідомили, що "Добровольчий український корпус" буде реформуватись в "Добровольчу українську армію".

"На Прикарпатті розпочинає свою діяльність мобілізайційний штаб, куди можуть звертатись добровольці. З ними буде проводитись співбесіда і тільки після цого, людина зможе відправитись на військові навчання. Тож кличемо прикарпатців вступати у наші ряди", - закликав Максим Швець, керівник мобілізаційного центру УДА.

Слід зауважити, законодавство забороняє створення та функціонування військових та збройних формувань, що не підпорядковуються державі. 

Василь Абрамів каже, що вирішити це питання взявся лідер руху Дмитро Ярош, який наразі є народним депутатом. Він подав до парламенту законопроект, який має легалізувати Добровольчу армію як резерв Збройний сил на випадок широкого наступу ворога. 

На запитання журналістів, якими будуть критерії відбору для вступу до нової організації правих Абрамів зауважив, що певний кадровий відбір буде "бо наступати на ті ж граблі не хочеться", очевидно маючи на увазі часті  скандали та конфлікти за участі "правосекторівців".