Близько тисячі людей із усього світу приїхали до Житомира на Всесвітній з’їзд молоді


Близько тисячі молодих людей із різних областей України та з-за кордону долучилися до триденного Всесвітнього з’їзду молоді за подолання негативних явищ у світі, який стартував напередодні у Житомирі.

Про це розповів голова ГО «Все робимо самі» та співорганізатор заходу Богдан Купчинський, пише Укрінформ.

За його словами, під час заходу учасники мають намір також встановити світовий рекорд доброти, зібравши якнайбільше коштів на допомогу онкохворим, ВІЛ-інфікованим дітям і дітям із інвалідністю.

«Перша мета – об’єднати молодь з усіх куточків України, а також з інших країн, аби зрозуміти, чи ладна молодь долати негативні явища. Сьогодні ми бачимо, що процвітає тероризм, процвітає безробіття - і не лише в Україні. У молоді дуже гарні ідеї, і ми хочемо почути ці ідеї для того, щоб виробити спільну резолюцію, і нарешті достукатися до владних структур, щоб вони почули молодь. Друга мета – збір коштів на допомогу дітям з онкологічними захворюваннями, дітям з особливими потребами, а також дітям з ВІЛ-інфекцією», – зазначив Купчинський.

У перший день з’їзду його учасниками стали, окрім житомирян, представники Хмельниччини, Львова, Запоріжжя, Харкова, Сум, а також гості із Польщі, Білорусі, Румунії та країн Африки.

За час роботи з’їзду (28 - 30 квітня) учасники обговорять 12 тем, серед яких – подолання корупції, боротьба із торгівлею людьми, тероризмом, наркоманією, алкоголізмом і нетолерантним ставленням до людей із інвалідністю. А в останній день заходу, 30 квітня, вони планують розробити концепцію резолюції з подолання негативних явищ, яку відразу ж передадуть представникам ООН, ОБСЄ, ПАРЕ, ЄС, Ради Європи, НАТО.