Активісти та влада радяться, що робити з незаконними рубками лісу, вивозом гравію та ловлею риби


З ініціативи громадськості в приміщенні ОДА сьогодні, 25 березня, розпочалася нарада щодо боротьби з незаконною рубкою лісу, вивозу гравію та вилову риби.

Присутні — представники громадськості, влада області та районів, правоохоронні та інспектуючі органи, пише Галка

«Зараз даю можливість всім, не в інтернеті, не на сайті, може і до мене будуть критичні зауваження, висловити свою думку», – звернувся до присутніх голова ОДА Олег Гончарук.

Перед цим Гончарук запевнив, що влада не буде «кришувати» незаконний бізнес.

«Всі проблеми, керівників державних служб, чи простих людей — браконьєрів, ми будемо говорити на камери, у відкритій площині», – сказав він.

Першим почав свій виступ громадський інспектор з Надвірнянщини, який на відео показав кричущі факти незаконного вивозу гравію з водойм району — на ріках та озерах. Такі випадки зафіксовані і селах Фитьків, Гвізд, Пнів. Активіст повідомив, що має дуже багато питань до екологічної інспекції, бо ті, на його думку, неналежно працюють.

На нараді керівник екологічної інспекції Ігор Стефурак не був присутній. Прийшов, його заступник. Гончарук заявив, що Стефурак ігнорує ОДА.

«В мене є особисто, в керівника ОДА є питання до керівника екологічної інспекції. І те що собі пан Ігор (Стефурак, – голова екологічної інспекції в області) дозволяє говорити по кутках, що я йому заміну знайшов, що я йому неугодний.. І лише у Вас є достатньо повноважень аби з цим (неконним видобуванням гравію, – Галка) боротися», – сказав заступнику Яківчуку Гончарук.