Алкоголь та брак культури: Франківці та поліція про тисняву на концерті Тіни Кароль


Цьогорічне святкування дня міста запам'ятається всім франківцям. Тільки комусь позитивними емоціями, а комусь тиснявою та бійками на концерті Тіни Кароль.

З самого ранку франківці діляться в соцмережах враженнями та відео з вечірнього концерту, пише Бліц-Інфо.

"Пишуть про "маленьку тисняву" в натовпі під час концерту Тіни Кароль в ІФ. Стояли біля "переговорки" з боку "Княжого двору". Лише протягом 10 хв.з натовпу винесли люди туди двох дівчат без свідомості. Одна явно при смерті була. І швидка через перекриття міста могла нормально доїхати хіба до філармонії. Дякую за оперативну роботу патрульних, які опинились на місці буквально за 2-3 хв.", - написав Vasyl Kedyk.

"Народ мамочки своїх 5 літніх дітей відпускали самих, що тут дальше говорити. Люди від тисняви мліли, очі вилазили але кричалии Тіночка і плакали. Це не влада! Це темна маса, і самі у всьому винні. Ви не бачили що творилось біля сцени, хлопці цей натовп тримали власним тілом. Я шокована, як сказав мій знайомий " я розумію беркут на Майдані". Реально мені хотілось добре всадити цим неадикватам. І не варто зараз засуджувати владу, три дні були просто ідеальні, а от поведінка. " європейців" трохи підкосила", - переконана Оля Гузік .

"Була там, дійшла майже до середини до сцени, але чогось мені було лячно іти далі. Там люди такі агресивні були, і матюкали один-одного і чуть не видирали волосся один-одному", - згадує Лєна Мужанова.

Відео з тиснявою на концерті виклав у мережу франківець Богдан Досюк.

Деякі мешканці нашого міста вже навіть петицію зареєстрували, щоб більше не проводити концертів у центральній частині міста.

"Так, можна сьогодні дякувати Богові, що хтось не загинув внаслідок тисняви, що хтось не кинув взрив пакет чи петарду і не виникла паніка в тій тисняві. Пропоную звернути увагу на вказане і використовувати для таких заходів міське озеро, стадіон чи інше місце для проведення масових заходів", - написав Volodymyr Lemchak.

В той же час у патрульній поліції констатували, що натовп п'яної молоді все-таки стримати важко. Коли під час концерту фанати ринули до сцени, поліція разом з Муніципальною вартою змушена була робити ланцюг, щоб хоч якось відтіснити людей. Під час концерту було кілька бійок.

"Ми нікого не затримували, лише забирали найбільш активних учасників з осередку конфлікту. Люди падали на землю - хтось від передозування алкоголем, хтось не міг встояти на ногах під тиском натовпу. В однієї дівчини був напад епілепсії. Медики ледь встигали давати раду - людей несли й несли. Патрульні винесли більше 20-ти осіб. На щастя, ніхто не був травмований", - прозвітували у поліції.

Також правоохоронці звернули увагу на те, що під час концерту більше 20-ти дітей загубилися. Зараз усіх дітей віддали батькам.

"Та звертаємося до батьків - нащо брати малих дітей на такі масові заходи?! І тут про найгірше - коли хтось падав або знаходили загублену дитину в натовпі, більшості було начхати на це. Патрульні просили розійтися і чули "Це ваші проблеми!". Дорога від сцени вглиб натовпу й назад займала більше півгодини", - пояснюють у патрульній.

Тож поліція звертається з закликом до франківців не зловживати алкоголем на масових заходах та допомогати одне одному.

"Головне - не панікуйте! Допомагайте встати тим, хто впав. Це щастя і Божа ласка, що все обійшлося без жертв. Зрозумійте: краще про нашу безпеку, ніж ми самі, не подбає ніхто", - підсумували у поліції.