«Бастіон» збирається забудувати його власник – Олег Заріцький


Як розповів ГК Олександр Микуляк, екс-головний архітектор Франківська, проектант забудови біля Бастіону зі сторони вулиці Новгородської, замовником скандального проекту виступає власник фортечного комплексу Олег Заріцький.

«Автором проектного ескізу є відомий австрійський архітектори з міста Грац, фірма «Шишковіц». Я лише адаптував ескізи, -- розповідає Микуляк. - Не розумію, чому піднялося стільки шуму. Проект розробляв відомий австрійський архітектор, навпаки все було зроблено для того, щоб бастіон проглядався, щоб можна було пройти. Прохід висотою 5 метрів, двір залишається. Таке враження, що в Івано-Франківську треба забути про архітекторів і нічого не будувати взагалі. Все недобре".

Микуляк зауважує, що спочатку забудова мала бути значно габаритнішою, ніж тепер видно з проекту.

«Там взагалі мав бути значно більший будинок.  Я ще нічого не відстояв. Завтра буде обговорення. Я казав Олегові Заріцькому  – ти зробив помилку, бо треба було одразу все парканом загородити, а не робити стоянки. Там раніше було взагалі 20 старих гаражів. Дозвіл на проектно-пошукові роботи ми отримали ще в 2007 році».

За словами Микуляка, земельна ділянка перебуває у власності Олега Заріцького.

«Це буде дитячий центр, як у Львові на Стрийській, - додає Микуляк. - Там батьки приходять з дітьми, діти скачуть, бігають. Подібне, як у нас на Позитроні. Буде дитяче кафе. Я спеціально їздив до Львова дивитись, як об лаштований такий розважальний центр».

До теми:У Франківську задумали забудувати вхід до “Бастіону” з Новгородської