Більше не сумісник: Депутат облради пішов з посади заступника мера Коломиї


Депутат Івано-Франківської обласної ради Сергій Коцюр заявив, що йде з посади заступника міського голови Коломиї у зв'язку з наближенням виборів.

Про це Сергій Коцюр повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Дорогі коломияни! В мене для вас досить несподівана новина - я йду з посади першого заступника міського голови. Це зважений, усвідомлений і відповідальний крок. 
Йду, але озираючись назад, пишаюсь зробленим: разом ми відкрили новий сучасний ЦНАП, запустили громадський бюджет, створили соціальне таксі, організували будинок для ночівлі безхатченків, вирішили питання відшкодування пільгового проїзду в громадському транспорті, започаткували програми щодо підтримки ОСББ, організували оптовий ринок продуктів і тд. Багато вдалося реалізувати завдяки злагодженій роботі команди міської ради: працівників, депутатів, заступників та міського голови.
Проте політична напруга росте і в місті, і в країні – наближаються вибори. Я розумію, що мій політичний вибір ускладнить роботу відділів, які я координую. Тому заради інтересів міста та спокою людей, які працюють в міській раді під моїм керівництвом, сьогодні буде правильним кроком - звільнити займану посаду.
Вважаю, буду більш корисним для людей як громадський активіст, політичний діяч та депутат Івано-Франківської обласної ради. Дякую вам усім за підтримку і розуміння. Це був неймовірний, дуже продуктивний і абсолютно новий для мене досвід. Я вірю що моя справа матиме гарне продовження в історії розвитку нашої Коломиї", - написав Коцюр.

Як відомо, депутат від "Самопомочі" Сергій Коцюр - найскандальніший сумісник в обласній раді. Адже після його обрання в депутати та призначення на посаду заступника мера Коломиї, кандидатка у депутати Марія Ткачук протягом кількох років намагалась відібрати у нього мандат, посилаючись на закон, що забороняє таке сумістництво. Ткачук пішла до суду, аби зобов'язати ОВК визнати депутатом її, адже саме вона наступна за партійним списком. Суд задовільнив її позов частково та зобов'язав обласну виборчу комісію визнати Марію Ткачук депутатом замість Сергія Коцюра. Втім, Коцюра мандату не позбавили, а сам він відповідної заяви так і не написав, тож продовжував виконувати обов'язки депутата.

До теми: "У трилітрову банку чотири літри води не влізе", - суддя про 85-го депутата

Олександр Сич про позов кандидатки в депутати від "Самопомочі": Це диверсія проти облради