Будівництво об’їзної дороги в обхід Івано-Франківська затримувала міськрада?


На Прикарпатті вже не перший рік ведуться розмови про потребу будівництва об’їзної дороги в обхід обласного центру з мостом через річку Бистриця Солотвинська. В 2010 році питання дістало офіційне затвердження в підписанні Угоди щодо регіонального розвитку Івано-Франківської області між Кабінетом Міністрів України та Івано-Франківською обласною радою.

За документом, шлях майбутньої автотранспортної магістралі має пройти за таким маршрутом: вулиця Івасюка - р. Бистриця Солотвинська (міст) - с. Клузів - Галицьке шосе.

Минуло кілька років, а грандіозні плани так і залишаються планами.  Хоча, є надія, що з наступного року цей масштабний об’єкт таки почне втілюватись в життя.

Як повідомив у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Руслан Гусак, проектно-кошторисну документацію для об’їзної дороги виготовив Івано-Франківськ за кошти з міського бюджету.

«Наразі проектно-кошторисна документація зроблена та перебуває на експертизі в ДП «Укрдержбудекспертиза». Зрозуміло, що кошти з державного бюджету на будівництво поки що не виділяли, адже це можливо тільки коли готова вся документація. Тобто проект та його експертиза», - пояснює Руслан Олегович.

За словами пана Гусака, перша оцінка вартості будівництва об’їзної дороги та мосту - 650 мільйонів гривень.

«Враховуючи масштаби запланованих робіт, крім експертизи в Києві, об’єкт повинна затвердити постанова Кабміну. Маю надію, що це відбудеться до кінця поточного року і тоді будемо виходити на етап фінансування.Тим більше, 2014 рік проголошений Президентом "Роком будівництва доріг". До сьогодні вся затримка була у виготовленні проектно-кошторисної документації, тобто в місті», - зауважує заступник голови ОДА.