Через два дні у Микуличині активісти перекриють дорогу Мукачеве – Львів


Громада Микуличина, що на Яремчанщині обіцяє через два дня перекрити дорогу національного значення "Мукачеве – Львів", якщо не виконають раніше оголошені вимоги.

Нагадаємо, нещодавно в Івано-Франківську пройшла акція підтримки розвідника 17 батальйону, якого затримали на Донеччині Романа Ілитчука. Тоді, активісти, учасники АТО та небайдужі до долі прикарпатця прийшли до стін військової прокуратури в області де вимагали перевести бійця з Бахмутівського СІЗО до Києва та чесний суд. Таке звернення активісти передали до Києва та дали військовому прокурору Прикарпаття термін – десять днів для відповіді. 

"Гадаємо, що влада по всіх своїх ланках думає, що ми звичні вже до ситуацій, коли обіцянки не виконуються і на громаду можна махнути рукою.

Військові прокурори, термін в 10 днів вже скоро минає! Радимо по скоріше взятися до виконання своїх обов'язків.  Переведіть Романа Ілитчука в Київський суд, а не давайте його в лапи цим прихвостням! Чи Вам байдуже на солдатів, можна тільки відправити, збутися, галочку поставити і сказати "який я молодець, план виконав", а що з людиною далі все одно... 

Якщо народ і далі так ігноруватимуть, то ми будемо вимушені на радикальні міри, про які ми попереджали всі ланки влади, а саме: о 8 годині ранку 2 червня 2016 р. в с. Микуличин буде перекрито сполучення Рахів-Львів та всі можливі об'їзди на невизначений термін до виконання вимог громади", - попереджають активісти.

Нагадаємо, прикарпатця Романа Ілитчука  запроторили за грати, бо під час патрулювання розбороняв масову бійку за участі п’яних поліціянтів у Дзержинську, що на Донеччині. За вистріли в повітря йому інкримінують ст. 115 ККУ ( Умисне вбивство) та ст. 15 ККУ ( Замах на злочин). Тож Ілитчук може провести у в’язниці від 7 до 15 років за злочин, якого не було.

Чоловік відслужив у зоні АТО понад рік, а кілька днів після демобіліцізації опинився у в'язниці.