Через гранату на Франківщині Полторак обіцяє посилити контроль за виїздом бійців з фронту


Через інцидент з вибухом гранати в Івано-Франківській області, внаслідок якого постраждало 9 осіб, міністр оборони України Степан Полторак доручив посилити контроль за порядком виїзду військових із зони операції Об'єднаних сил

Про це міністр повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook.

"Щойно поставив завдання Начальнику Генерального штабу ЗС України терміново здійснити усі належні заходи щодо недопущення незаконного вивезення зброї та боєприпасів під час вибуття особового складу із району ведення операції Об’єднаних сил.

У рамках заходів доручено посилити контроль за порядком виїзду військовослужбовців із зони операції Об'єднаних сил та організувати належним чином процедури відбуття бійців у відпустки та пункти постійної дислокації, а також забезпечити суворий контроль щодо обліку, видачі та контролю зброї та боєприпасів.

За фактом події проводиться службове розслідування. Військова служба правопорядку надаватиме всебічне сприяння проведенню слідчих дій уповноваженим правоохоронним органам", - йдеться у дописі.

 

Нагадаємо, у селі Лісна Тарновиця в Івано-Франківській області поблизу кафе у запалі суперечки чоловік кинув у бік місцевих жителів ручну осколкову гранату. Унаслідок вибуху дев’ятеро людей дістали поранення різних ступенів тяжкості.

Пізніше, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що гранату кинув сержант ЗСУ, який перебував у відпустці.

За інформацією прикарпатської поліції, військовослужбовець - уродженець Донеччини.