Через помилку прикарпатської ОВК депутатом облради оголошено іншу людину


Порівнявши протоколи районних ТВК про підсумки голосування з виборів депутатів Івано-Франківської обласної ради в межах територіальних виборчих округів з даними сайту Центральної виборчої комісії, ОПОРА виявила розбіжності в даних про відсоток отриманих голосів кандидатами від УКРОПу.

Так, на сайті ЦВК зазначено, що Тарас Парфан отримав 16,2995 % голосів виборців, а Володимир Поліш 16,5928 % голосів виборців, хоча в протоколах районних ТВК зазначені інші цифри. Згідно з даними протоколів Тарас Парфан має 15,5106% голосів, а Володимир Поліш - 15,663% голосів.

Внаслідок таких розбіжностей Володимир Поліш потрапив у число тих 12 кандидатів від УКРОПу, які отримають мандат, а Тарас Парфан замість 17 місця у списку перемістився на 13.

Розбіжність у даних  визнає голова Івано-Франківської обласної виборчої комісії Віталій Юрчишин. Він повідомив ОПОРІ, що обласна виборча комісія 11 листопада усуватиме помилку на засіданні ТВК шляхом уточнення даних і прийняття протоколу з позначкою «Уточнений».

«Будемо скликати повторне засідання комісії про встановлення результатів і оголошувати протокол з позначкою «Уточнений», інакше бути не може» – пояснив Віталій Юрчишин.

На думку голови обласної виборчої комісії, розбіжності в даних про підсумки голосування виникли внаслідок людського фактору і технічної помилки.

«Я вважаю, що це технічна помилка, думаю, що це, швидше за все, людський фактор. Хоча зараз будуть різні розмови з цього приводу, але тут не може бути більше нічого, крім технічного людського фактору» – розповів Віталій Юрчишин.