Через Прикарпаття проходитимуть два транспортні коридори між Європою та Азією


Сьогодні, 26 жовтня в Івано-Франківську презентували генеральну схему планування території області.

За словами заступника голови ОДА,  ця схема планування є дуже важливою, адже інформація потрібна для розвитку області та залучення інвесторів. На розробку проекту з обласного бюджету виділили 1 мільйон 200 тисяч гривень. Та він буде актуальним понад 20 років, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Перш за все заступник головного архітектора області Юрій Пелеха презентував присутнім пропозиції по пріоритетних напрямках розвитку господарського комплексу області.

За його словами, схема планування після затвердження стає базисом для розміщення будь-яких об’єктів на території області. Наступна стадія, це схема планування районів, яка має бути розроблена найближчим часом та генеральні плани сіл.

Юрій Пелеха пояснив, що згідно плану, по території області пройде два транспортні коридори Європа-Азія. Проходження цих коридорів матиме надзвичайне значення для життя Прикарпаття.

Також дуже важливим є залізнична колія Бухарест-Варшава, адже найбільше вона проходитиме через нашу область. Це, на переконання архітектора, дасть можливість Прикарпаттю визначати і розміщувати вздовж неї об’єкти інвестиційного призначення, що дуже добре відобразиться на економіці області. Окрім того, це дозволить розвиватись обслуговуючим галузям Івано-Франківщини.

Окрім того, згідно плану, всі галузі транспортної інфраструктури на Прикарпатті будуть активно розвиватися.

Збільшення кількості транспортних магістралей позитивно вплине і на туристичну галузь області. Зокрема архітектор проекту Ельдар, презентував план розвитку туристичної інфраструктури. За його словами в проекті заплановано створення в області 14 гірсько-рекреаційних комплексів. Найбільш перспективними є об’єкти Яремчанського, Надвірнянського, Долинського, Рожнятівського, Косівського та Богородчанського районів. Також проектом пропонується 11 туристично-рекреаційних зон: Дністер, Чорний Черемош, Черемош, та 21 оздоровчий центр в населених пунктах загальною місткістю 26 тисяч місць. Ці території визначені приблизно і вони будуть використовуватись не тільки під забудову рекреаційними комплексами, а й для створення парків.

Також важливим є те, що на території області розміщені 4 тисячі пам’яток культурної спадщини, які можна презентувати туристам.