Депутати просять передати базу НБУ для реабілітації учасників АТО


Сьогодні, 15 вересня в Івано-Франківську розпочалась чергова сесія обласної ради. У залі присутні 64 депутата із 83.

На порядку денному 60 питань, серед яких депутати підготували звернення до президента та прем'єр-міністра України щодо передачі бази НБУ "Прикарпаття" для реабілітації учасників АТО.

Як зачитала голова комісії з питань учасників АТО, свободівка Наталя Чаплинська, депутати занепокоєні щодо неналежного рівня заходів реабілітації демобілізованих бійців, учасників АТО.

"За час проведення АТО, її учасниками стали сотні тисяч бійців. Воїни протребують доброго і якісного відновлення здоров'я. Потрібно організовувати реабілітаційні центри для бійців та ветеранів АТО, їхніх родин, волонтерів, внутрішньо-переміщених осіб тощо. Такі заклади можна створити на території нашого Прикарпаття. Зокрема в курортному місті Яремче є об'єкт незавершеного будівництва оздоровчого комплексу "Прикарпаття". Фонд держмайна наказом від 31.05 2017 прийняв рішення про приватизацію шляхом продажу на аукціоні об'єкта незавершеного будівництва - оздоровчого комплексу "Прикарпаття" разом із земельною ділянкою. Просимо розглянути можливість передачі зазначеного об'єкта у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області, або Міністерству оборони України як приміщення для реабілітації бійців та ветеранів АТО",- йдеться у зверненні.

Водночас, голова Івано-Франківьскої обласної ради Олександр Сич зазначив, що цим питання багато маніпулювали. Зокрема, й окремі депутати.

"Обласна рада зробила все, що від неї залежало, аби комплекс передали у спільну власність територіальних громад області. Те, що відповідальні структурні підрозділи ОДА не змогли вчасно подати інформацію на розгляд депутатів не є підставою звинувачувати обласну раду", - підкреслив керівник депутатського корпусу. 

У підсумку депутати підтримали таке звернення. "За" - 68.