Дмитро Міхалець впевнений, що немає права здаватись і зраджувати довіру франківців


В понеділок Апеляційний суд з третьої спроби розглядатиме апеляцію на ухвалу суду щодо відсторонення начальника поліції Івано-Франківська Дмитра Міхальця з посади.

Як відомо, прокуратура наполягає на відстороненні Міхальця на час досудового слідства. Мовляв, головний полісмен міста Івано-Франківська може впливати на потерпілого та свідків.

Втім, таки доводи сторона захисту вважає необґрунтованими, адже за цей час Міхалець не робив жодних спроб вплинути на фігуранта та свідків. Поліцейський розповідає, що щодня бачиться з Іваном Чайковський та вітається з ним, хоч той і не завжди відповідає. До слова, Чайковський запевняє, що готовий забрати заяву, якщо Дмитро Міхалець публічно вибачиться. Та патрульний вважає таке вирішення ситуації неправильним. Адже побиття не було, хоча він і вивів скаржника попід руку з кабінету через його неадекватну поведінку. Каже, не хотів скандалу, тому і не викликав охорону.

«Вважаю, що в будь-якому випадку треба залишатись людиною. Хоч якби повернути час назад, то напевне поступив би по-іншому і таки викликав охорону. Щодо його слів про вибачення, то є відкрита справа, яка вже нікуди не дінеться. Тож суд буде у будь-якому випадку. Думаю, і для мене, і для патрульної поліції таки краще довести цю справу до логічного завершення. Бо такі звинувачення впливають на моральних дух патрульних та знижують довіру іванофранківців до поліції. І якщо справу «замнути»,  то це ще більше вдарить по репутації. Я обіцяв підлеглим, що буду йти до кінця, не можу зрадити й довіри мешканців Івано-Франківська, які у цій ситуації висловили мені дуже велику підтримку», - наголошує Міхалець.

Водночас, очільник патрульних надіється, що рішення суду буде об’єктивним. Адже розуміє, що від нього залежить моральних дух його підлеглих.

«Як тільки мені оголосили про підозру, то було трохи розгубленості, пригніченості у колективі. Але я пояснив їм, що це не має впливати на їхню роботу, бо громада має на них великі сподівання. Я можу з впевненістю сказати, що ми маємо найкращу підтримку в Україні, тож не маємо права здаватись», - переконаний полісмен.

Нагадаємо, головному копу Івано-Франківська Дмитру Міхальцю інкримінують "умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які виходять за межі наданих прав чи повноважень, що завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, інтересам окремих громадян та супроводжувалися насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями (ч. 2 ст. 365 КК України)". Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі. Детальніше про конфлікт між Дмитром Міхальцем та Іваном Чайковським кореспондент Бліц-Інфо писав у матеріалі "Старе ДАІ проти нової поліції? Кілька цікавих фактів у конфлікті Міхальця та Чайковського".