До поліцейських комісій від облради делегують трьох представників


Сьогодні, 25 листопада в Івано-Франківську засідання постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади.

Серед іншого, депутати розглянули питання «Про обрання представників до складу постійної поліцейської комісії Управління охорони в Івано-Франківській області» та «Про обрання другого представника до складу поліцейської комісії головного управління Національної поліції в області», інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами голови комісії Тараса Виноградиника, у облраді досить довго тривала епопея щодо обрання кандидатури від громадськості до поліцейських комісії. Тож до комісії поліції охорони депутат запропонував делегувати двох кандидатів – Богдана Мойсишина від ГО "Народна Самооборона Івано-Франківської області" та Віталія Костишина від ГО "Поступовий гурт франківців".

Водночас заступник голови комісії Сергій Федорців зауважив, що кандидатуру Костишина до комісії поліції охорони ніхто не направляв, тож буде не зовсім правильно делегувати його.

Водночас кандидатурою у комісію з переатестації Нацполіції є  сам голова комісії Тарас Виноградник. Подискутувавши,  комісія вирішила винести три кандидатури на вибір сесії обласної ради.

Як відомо, саме кандидатури Мойсишина та Костишина направляли в іншу комісію з переатестації працівників нацполіції, туди також відібрав себе Тарас Виноградник. Однак вже на сесії облради, Тарас Виноградник заявив, що депутати не врахували думку комісії, тож він зняв свою кандидатуру. Під час таємного голосування за Віталія Костишина проголосувало 41 депутат, Богдана Мойсишина - 26 та 1 голос за Тараса Виноградника. Ще два депутати не підтримали жодного кандидата. Оскільки голосів не вистачило жодному претенденту депутати повинні голосувати знову.