Виноградник відібрав себе у поліцейську комісію від облради


Сьогодні, 21 квітня в Івано-Франківську розпочалося засідання постійної депутатської комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади.

Серед іншого депутати проінформували присутніх про відбір кандидатів для участі у атестаційній поліцейській комісії, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами голови комісії Тараса Виноградника, депутати ретельно вивчили біографії усіх кандидатур та прийняли рішення відправити туди і свого представника. А саме, його – тобто, Тараса Виноградника. 

Окрім того, відібрали ще три кандидатури, однак із них на сесії облради повинні будуть вибрати тільки одного. А саме,  Віталія Костишина від ГО "Поступовий гурт франківців", Ігоря Синяка від ГС “Івано-Франківська обласна асоціація учасників та ветеранів АТО” та Богдана Мойсишина від ГО "Народна Самооборона Івано-Франківської області".

Як відомо, першу кандидатуру ще на початку лютого висунула ГО "Народна Самооборона Івано-Франківськолї області" - Богдана Мойсишина. А вже у березні з'явилися ще шість претендентів. Зокрема, Ігор Синяк (ГС “Івано-Франківська обласна асоціація учасників та ветеранів АТО”), Віталій Костишин (ГО "Поступовий гурт франківців"), Іван Філіпович (ГО “Громадська барикада”), Іван Качмар (БО “Благодійний фонд “Побратими–УА”), Олександр Лишак (ГО "Правий Сектор") та Володимир Хопта (ГО "Воля"). Окрім того, тоді секретар депутатської комісії Михайло Ерстенюк запропонував делегувати і голову їхньої комісії Тараса Виноградника. Мовляв, у атестаційну комісію повинен входити депутат – як представник від народу.

Водночас Виноградник виправдовувався, що не знає за якими критеріями потрібно відбирати кандидатів. Хоча, закон України «Про національну поліцію» (стаття 51) чітко прописує за якими критеріями потрібно облраді відібрати активістів. 

До теми: Другий місяць комісія облради не може вибрати кандидатів у поліцейську комісію