Фірма-прокладка зриває тендер на ремонт дороги Косів-Кути?


У понеділок, 10 липня в системі Прозоро мав відбутись тендер на поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Снятин – Косів - Старі Кути.

Учасниками вказаної держзакупівлі зареєструвалися, окрім компаній «ПБС» та «Дорлідер», які пов’язують з нардепом Шевченком, також і інші дорожні підприємства, пишуть Версії.

Проте, руйнація схеми розподілу державних коштів не входить в плани ТОВ «ПБС» та її сателітів, які останні три роки виграють всі тендери практично без зниження ціни закупівлі. В той самий час в інших областях при наявності більше двох учасників ціна закупівлі може знижуватись до 20%, а це як мінімум економія десятків мільйонів гривень державних коштів.

Вартість ремонту одного кілометра дороги в Івано-Франківській області вже досягла рекордних 14 мільйонів гривень за кіломентр, що вдвічі дорожче, аніж вартість ремонту доріг у Львівській області.

Даний тендер дозволив би не просто вже в найближчий час розпочати ремонт найбільш критичної дороги в Косівському районі, а й зробити це по реальній вартості, зекономивши для бюджету мільйони гривень.

Щоб прибрати конкурентів і не втрачати надприбутки, з’являється Асланян Славік Арамович та «славнозвісна фірма» Полтавабудцентр. За даними інформаційної платформи YouControl Асланян очолює компанію з червня 2016 року.

Підприємство жодної роботи в Івано-Франківській області не виконувало, а участь у тендері приймає виключно з метою зняття конкурентів. Про це свідчить, зокрема, те, що фірма навіть не виконала основної умови допуску до аукціону – не надала банківської гарантії. Як результат – компанія знята з торгів.

Це не завадило Асланяну подати скаргу в Антимонопольний комітет України. Проте, – не з метою відновлення своєї участі в торгах, а задля зняття іншого учасника не з орбіти компанії, наближеної до Шевченка. Що в свою чергу автоматично зупиняє здійснення ремонту згаданої дороги на невизначений час.

Така ж ситуація очікується і в інших тендерах з ремонту доріг: фірма Асланяна також без банківської гарантії вже подалась на торги щодо поточного середнього ремонту дороги Яблунів-Делятин. Тож гуцули ризикують залишитись і без ремонту в цьому важливому напрямку.

Нагадаємо, що протягом останніх двох років в Івано-Франківській області переможцем всіх тендерів стало підприємство нардепа Шевченка, а участь в тендерах брала виключно компанія Дорлідер, яка є субпідрядною організацією компанії “ПБС”. До речі, засновник ТОВ “Дорлідер” Амірханян Хачик,  як і Асланян Славік, має російське коріння.